Hrvatska
StoryEditor

Po osobnu iskaznicu ići ćemo u Poštu?

08. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Hrvatska pošta bi do 2018. godine 25 posto svojih prihoda trebala ostvarivati iz usluga koje još ne postoje, a jedna od mogućih je i izrada osobnih iskaznica.

Rekao je to Alen Premužak, predsjednik Uprave Hrvatske pošte za Poslovni dnevnik, najavljujući novi zaokret u poslovanju jer ta tvrtka kraj 2012. godine obilježila s gubitkom od 27,9 milijuna kuna, a ni projekcije za 2013. nisu optimistične. No, poručuju iz Pošte, ideja o izradi osobnih iskaznica neće tako skoro zaživjeti.

- Ona nije razrađena, samo je navedena kao primjer onoga što bi Pošta u budućnosti možda mogla raditi - tvrde u Hrvatskoj pošti. Iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) poručuju kako ne postoje nikakve ‘zakonske mogućnosti da Pošta izrađuje osobne iskaznice‘.

- Pošta bi eventualno, uz značajne izmjene pravnog okvira i poslovnog procesa, mogla biti uključena u dostavu izrađenih osobnih iskaznica - kaže Dušan Miljuš, glasnogovornik MUP-a, dodavši kako prema članku 6. Zakona o osobnoj iskaznici osobnu iskaznicu izdaje samo policijska uprava, odnosno policijska postaja prema prebivalištu podnositelja zahtjeva.

19. travanj 2024 11:33