Hrvatska
StoryEditor

Podolnjak najavio reviziju svih povlastica saborskih zastupnika

18. Siječanj 2016.
Piše:
liderhrt

Most je u saborsku proceduru uputio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru.

Izmjenama zakona ukinulo bi se dosadašnje pravo na šest mjeseci pune plaće i još šest mjeseci pola plaće za saborske zastupnike kojima je istekao mandat.

Autor prijedloga, saborski zastupnik Mosta Robert Podolnjak gostujući u Dnevniku HRT-a rekao je kako vjeruje da će za ove izmjene imati potporu svih zastupnika u Saboru. O tome smo razgovarali u pregovorima s obje koalicije i tada smo postigli potpuno suglasje, naglasio je Podolnjak.

Podsjetio je kako su i prije izbora najavljivali da će to biti jedna od prvih mjera na kojoj će raditi. Vjeruje da će se rasprava o ovim izmjenama naći na jednoj od prvih sjednica redovitog zasjedanja Sabora.

Prema prijedlogu, ove bi se izmjene odnosile na sve zastupnike 8. saziva Sabora. Podolnjak je istaknuo kako je ovo pitanje treba hitno riješiti jer postoji mogućnost da mali broj zastupnika iskoristiti to pravo.Dodao je kako na tome neće stati. Treba učiniti reviziju svih prava i u miru pročešljati sve zakone, od zakona o sukobu interesa pa sve do plaća svih državnih dužnosnika, istaknuo je.

26. travanj 2024 23:09