Hrvatska
StoryEditor

Poduzetnici hvale Zdravka Marića, ostale slabo poznaju, no ne treba im stavljati kamen oko vrata

21. Siječanj 2016.
Piše:
Miro Soldić

Sastav nove Vlade relativno je dobro prihvaćen među poduzetnicima s kojima smo razgovarali, naročito hvale budućeg ministra financija Zdravka Marića

Naime, Marića drže stručnim i sposobnim čovjekom, dok su za dosta ostalih ministara suzdržani jer premalo poznaju njihov lik i djelo.

- Mnoge ljude ne znamo pa još čekamo prve informacije i svi ih tražimo, ali mogu reći da je ministar financija definitivno dobar izbor. Što se tiče ministara poduzetništva i gospodarstva, ne poznam ljude pa je to malo upitno. Drago mi je da je Tomislav Tolušić izabran za ministra regionalnog razvoja jer je on i kao predsjednik Udruge županija napravio što je mogao, samo je pitanje hoće li to moći preslikati i na razinu države – istaknuo je poduzetnik Saša Cvetojević, dodajući kako je opći dojam o Vladi pozitivan jer se radi o novim ljudima, naročito Mostovim kadrovima, te da se nada kako ćemo napokon vidjeti neke promjene kojih u zadnjih 20-ak godina nije bilo.

Ivan Miloloža, vlasnik tvrtke Munja,  poručio je kako novoj Vladi može poželjeti samo sreću te da će imati potporu poslodavaca.

- Drago mi je što je Zdravko Marić izabran za ministra financija jer on poznaje sustav, većinu drugih ministara i ne poznajem, ali nemojmo im odmah stavljati kamen oko vrata. Čeka ih težak posao i nadam se da će polučiti neke rezultate. Ministra gospodarstva Panenića poznajem površno, ali u svakom slučaju je dobio jedan od najzahtjevnijih i najosjetljivijih resora, treba čovjeku pružiti priliku. Svima nam je u interesu da nova Vlada bude dobra – kazao je Miloloža, a s njim se slaže i Petar Lovrić, predsjednik HUP-ove Udruge malih i srednjih poduzetnika.

- Osobno sam zadovoljan izborom Darka Horvata za ministra poduzetništva i obrta, čovjek ima iskustvo rada u ministarstvu gospodarstva, u timu koji se bavio poduzetništvom, koliko sam imao prilike komunicirati s njim mogu reći samo sve najbolje. On će morati za nas ‘tući‘ u Vladi, da se riješi ta suluda prenormiranost i pravna nesigurnost. Zdravka Marića također poznajem iz onog razdoblja kad je radio kod Šukera, jedan izrazito kulturan čovjek. Ali moramo biti svjesni da mi neke stvari imamo civilizacijski zadane, ne možemo mijenjati broj umirovljenika, ne možemo napraviti brze fiskalne promjene, ali možemo na prihodovnoj strani potaknuti ljude da stvaraju novu vrijednost – naglašava Lovrić, zaključivši da nam samo preostaje nadati se uspjehu nove Vlade, koji nam je svima nasušno potreban.

25. travanj 2024 00:22