Hrvatska
StoryEditor

‘Poduzetnici se sreću sa izazovima koji se ne mogu prebroditi samo financiranjem‘

07. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Danas je u Zagrebu zaključen Program usluga poslovnog savjetovanja Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u kojem su HAMAG INVEST-u prenesena znanja i praske pri savjetovanju malih i srednjih poduzetnika.

Skup je otvorio Ministar malog poduzetništva i obrta Gordan Maras: - Spajanjem HAMAG i BICRO-a, kojeg su neki već prozvali ‘Hambi‘, poduzetnici će dobiti dobiti agenciju koja će im omogućiti pristup najboljoj praksi. Kroz pilot projekt prijenosa znanja, vrijedan 2,5 milijuna kuna financirano je 25 projekata koji su dali nove investicije od 6,5 milijuna kuna.-

Hamag, EBRD i Ministarstvo poduzetništva i obrta imali su 14-mjesečnu suradnju koja je obuhvatila 25 projekata iz područja energetske učinkovitosti, nekoliko edukacija za djelatnike HAMAG-a te izradu opsežne studije ispitivanja konzultantskog tržišta u Hrvatskoj. 

Darko Liović, predsjednik HAMAG-a istaknuo je važnost studije koja do sada nije postojala. Prema njegovim riječima, konzultanski sektor je vrlo važan uzme li se u obzir činjenica da su konzultanti glavna poluga za privlačenje novca iz EU fondova. Studija će poslužiti i kao predložak za daljnje planiranje programa HAMAG-a. 

Direktorica EBRD-ova Small Business Supporta Charlotte Ruhe kazala je kako će ta razvojna banka u Hrvatskoj nastaviti podržavati male i srednje poduzetnike. -Poduzetnici se sreću sa izazovima koji se ne mogu prebroditi samo financiranjem. Potrebna su im i znanja te poslovno savjetovanje kako bi nastavili rasti i u budućnost - zaključila je. 

20. travanj 2024 17:21