Hrvatska
StoryEditor

Policija istražuje tko prijeti, a tko trguje saborskim mandatima

01. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Na zahtjev USKOK-a policija istražuje tko trguje saborskim mandatima i je li bilo prijetnji i pritisaka na neke zastupnike kako bi se priklonili jednoj od dvije velike koalicije

Kako javlja Državno odvjetništvo, Uskok je od policije zatražio istragu zbog navodne trgovine saborskim mandatima ali i da to "ne prejudicira moguću kaznenu odgovornost ni jedne osobe".

Tako je USKOK zatražio od policije istragu nakon što su određeni zastupnici pred medijima izjavili da im se prijeti ali i progovorili o navodnom kupovanju–trgovini mandatima.

- Ovo postupanje ne prejudicira moguću kaznenu odgovornost ni jedne osobe, objavilo je Državno odvjetništvo na svojoj internetskoj stranici.

Dodaju da će o rezultatima izvida i eventualnim naknadnim aktivnostima javnost biti pravovremeno obaviještena.

Podsjećamo, sada bivši zastupnik Samostalne demokratske srpske stranke Mirko Rašković zatražio je zaštitu od predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović zbog navodnih pritisaka, a potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je izjavio da postoje ozbiljne indicije kako je na djelu "organizirana pljačka jednog mandata". 

19. travanj 2024 11:18