Hrvatska
StoryEditor

‘Politiku ove Vlade vodi ministar blagajnik‘

08. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamako položio je vijence na zagrebačkom Mirogoju - na grob Franje Tuđmana te kod Zida boli. No, nakon polaganja vijenaca, šef najjače oporbene stranke našao je vremena za komentiranje rada Vlade.

 - Ponosni smo što imamo neovisnu Hrvatsku i ponosni smo na žrtve koje su pale. No, danas se ruši ugled Hrvatske. Ne možemo dopuštati da trošimo ugled države koji je tako krvavo stečen - poručio je.

 - Stalno nalaze krivce u drugima, to su ili unutarnji ili vanjski neprijatelji, o bilo kojem problemu da govorimo. Ovo jučer od ministra Linića - to je apsurd. S takvom jednom prepotencijom pokazati prstom na poduzetnike doista je jako smjelo i bacanje prašine u oči svim građanima i ne mogu se s time složiti. Oni su montipajtonovska Vlada - izjavio je Karamarko i dodao kako ih vodi ministar blagajnik, misleći pritom na Linića.

Upitan što misli koliko će još zaposlenik moći financirati umirovljenik, Karamarko je odgovorio kako je situacija neodrživa.

- Ako mi ne pokrenemo proizvodnju i ne stvorimo višak vrijednosti, nema ništa. Politiku ove Vlade vodi ministar financija, njemu je jedini interes da napuni blagajnu i ne bira sredstva kako. Davno su već otpilali granu na kojoj sjede i na kojoj svi mi skupa sjedimo. Limun koji oni cijede već je davno iscijeđen - naglasio je Karamarko.

28. travanj 2024 16:07