Hrvatska
StoryEditor

Poništen natječaj za zbrinjavanje otpada u Varaždinu

21. Travanj 2014.
Piše:
liderhrt

Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave poništila je natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za zbrinjavanje baliranog otpada s lokacije Brezje pokraj Varaždina, objavljen početkom veljače, zato što je za taj posao već dodijeljena koncesija.

Žalbu na objavu natječaja Državnoj komisiji podnijele su tvrtke CE-ZA-R, Eko flor plus Varaždin, Komunalac Davor i Održivi razvoj, kojima je prošle godine Gradsko vijeće dodijelilo tu koncesiju.

Državna komisija prihvatila je njihov prigovor, uz obrazloženje da Fond nije dokazao da se ne radi o istom predmetu nabave koji je već bio predmet postupka dodjele koncesije i koji je završen odlukom o odabiru koncesionara.

Osim prihvaćenog dijela žalbe da je varaždinski otpad već predmet prethodne koncesije, Državna komisija prihvatila je kao osnovan i dio žalbe zajednice ponuditelja u kojem navode da Fond u dokumentaciji za nadmetanje, a niti u pozivu za nadmetanje, nije objasnio razlog za raspisivanje natječaja.

Uz to što je Državna komisija poništila natječaj, donijela je i odluku da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost mora zajednici ponuditelja, u roku od 16 dana od objave, podmiriti troškove žalbenog postupka od 225 tisuća kuna.

05. svibanj 2024 10:15