Hrvatska
StoryEditor

Porezna lansira nagradnu igru ‘Bez računa se ne računa‘

08. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Porezna uprava uvođenjem fiskalizacije od 1. siječnja 2013. godine krenula je u suzbijanje sive ekonomije, utaje poreza i uvođenjem reda u promet gotovinom u Hrvatskoj, a u tu svrhu najavljuju i kampanju Bez računa se ne računa.

-Obzirom da zbog neizdavanja računa ili ponovnim ispisivanjem već izdanih računa štete po državni proračun dosežu iznos od čak milijardu kuna, Ministarstvo financija očekuje i aktivno uključenje građana u suzbijanje sive ekonomije. Jer ona u neravnopravan položaj dovodi one koji rade pošteno u odnosu na one koji umjesto u državni proračun, novac stavljaju u svoj džep. Nije pravedno da neki plaćaju sve svoje obveze prema državi, a da ju drugi varaju i zapravo žive na račun poštenih i vrijednih, poručuju iz Ministarstva.

Stoga Porezna uprava kreće s nacionalnom televizijskom i radijskom kampanjom, te nagradnom igrom istog slogana Bez računa se ne računa. Kampanja će trajati cijelu kalendarsku 2013. godinu. Glavni cilj kampanje je da osvijesti građane Republike Hrvatske o važnosti uzimanja računa pri svakom plaćanju, jer to je jedino jamstvo da će vaš pošteno zarađeni novac završiti u proračunu, napominju iz Porezne.

U subotu 9. veljače 2013. godine Hrvatska radiotelevizija bez naknade počinje s emitiranjem informativno-edukativnog spota Ministarstva financija, Porezne uprave. Kako bi se građani potakli na uzimanje računa, od 9. veljače 2013. godine počinje i nagradna igra Bez računa se ne računa u kojoj će za tri nagrade u četiri kola konkurirati svi koji prikupe 20 fiskalnih računa izdanih od 1. veljače 2013. Priređivač nagradne igre je Hrvatska lutrija, pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, Porezne uprave.

Premda po Zakonu o javnoj nabavi nije bilo potrebno, jer je riječ o bagatelnoj nabavi, Porezna uprava je, kako kažu, na dostavu kreativnih rješenja pozvala 5 kreativnih agencija; Nukleus, I to nije sve, Šareni artikl, Zoo Agencija i Idea studio.

Kreativna rješenja dostavile su prve 4 agencije, a nakon prezentacija Povjerenstvo je sustavom zasebnog bodovanja svakog člana kao najbolje rješenje odabralo agenciju Nukleus. Cijena TV spota iznosi 70 tisuća kuna s PDV-om. Informativno-edukativni spot koji će se u subotu 9. veljače početi prikazivati na HTV-u plaća Porezna uprava, a spot vezan za nagradnu igru, kao i nagradni fond od 180.000 kuna financira Hrvatska lutrija.

20. travanj 2024 00:14