Hrvatska
StoryEditor

Posao preko interneta potražilo 115.000 posjetitelja

25. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Završeni su četvrti regionalni Virtualni dani karijera i znanja u organizaciji portala za oglašavanje slobodnih radnih mjesta – MojPosao.net, Posao.ba (Bosna i Hercegovina) i Infostud.com (Srbija) koje je posjetilo više od 115.000 tražitelja posla koji su imali priliku aplicirati na više od 50 natječaja.

Ove godine na sajmu predstavilo se ukupno 45 izlagača (30 tvrtki iz sve tri zemlje i 15 edukativnih ustanova) koji su putem online chata bili na raspolaganju posjetiteljima.

Virtualnim putem posao su tražili ponajviše muškarci (54%), u dobi između 25 i 34 godine (34%), a prema mjestu stanovanja najviše posjeta je zabilježeno iz Zagreba, Beograda i Novog sada.

Na štandovima hrvatskih izlagača prikupljeno je više od 10.000 životopisa, dok su najposjećeniji štandovi bili Hrvatski Telekom, Metro Cash&Carry, Pliva, VIPnet, Ina i Nestlé.

Posjetitelji kao najveću prednost sajma, pored mogućnosti komunikacije s izlagačima putem online chata, navode jednostavnost pregleda ponude poslova i popuste na edukativne programe.

U sklopu Virtualnih dana karijera i znanja na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održana su predavanja i radionice na kojima su tvrtke izlagači posjetiteljima otkrile na koji način mogu ‘osvojiti‘ njihove menadžere ljudskih potencijala i dobiti posao.

Polaznicima su se uživo predstavile tvrtke Hrvatski Telekom, Nestlé, Lidl, Japan Tobacco International, Metro Cash&Carry, Pliva, Vipnet i Kastrapeli. Na zajedničkom štandu portala MojPosao i tvrtke SELECTIO posjetitelji su imali priliku dobiti stručne savjete o tome kako napisati dobar životopis, zamolbu te kako se pripremiti za intervju.

25. travanj 2024 08:05