10. rujan 2016.

Poslodavac plaća djelatnicu da ne dolazi na posao

lider.media
lider.media

Da, u Hrvatskoj je i to moguće. Poslodavac plaća djelatnicu da ne dolazi na posao. Petra Škof Mikulek radila je kao stručnjak za odnose s javnošću u HAKOM-u, a prije godinu i pol se trebala vratiti na pola radnog vremena s rodiljnog dopusta. U međuvremenu je to radno mjesto ukinuto, te su joj iz HAKOM-a poručili da ne dolazi, a da će i dalje primati pola plaće - 3.600 kuna, javlja 24.sata. Čak je dobila i nagradu za 10 godina rada u tvrtki - 15.000 kuna. Dobila je i regres.

Škof Mikulek podijelila je svoju priču s medijima i rekla da je sramota da ona prima plaću, a ne radi dok ljudi kopaju po kontejnerima, dobila je tužbu. HAKOM je smatrao da je nanijela štetu njihovu ugledu.

U petak je parnica okončana, Škof Mikulek je poručila kako joj "nije bila namjera oklevetati ili osramotiti HAKOM i zato im se ispričavam". No, kako kaže njen odvjetnik "i dalje misli da je nevjerojatno da prima plaću, a da ne radi".

Kako je formalno još na porodiljnom otkaz joj ne mogu dati pa su odlučili davati joj pola plaće, a da ona ne dolazi na posao do travnja 2017. godine.

Ona je, pak, HAKOM tužila zbog diskriminacije i taj postupak još traje. HAKOM je na sud poslao i Državni inspektorat zbog ovog slučaja.