Korona i biznis
29. kolovoz 2016.

Potpisan sporazum za izgradnju čvora Meterize

Hrvatske ceste i izvođač radova, tvrtka Sarađen, potpisali su u ponedjeljak Sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije raskrižja državnih cesta s lokalnom cestom u Šibeniku poznatijeg kao čvor Meterize, ukupne vrijednosti 13,3 milijuna kuna bez PDV-a.

Radovi kreću početkom listopada kako ne bi ometali turističku sezonu, a predviđeno vrijeme radova je oko 12 mjeseci.

Na trasi izvođenja radova Hrvatske ceste u suradnji s Gradom Šibenikom prethodno su riješile sve imovinsko - pravne odnose.

Potpisivanju sporazuma nazočili su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković te gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Butković je istaknuo kako se tek prije nekoliko mjeseci, tijekom službenog posjeta Šibeniku, dotaknuo prometne problematike u gradu, pa tako i potrebe izgradnje čvora Meterize za koji je danas potpisan sporazum. Najavio je kako su u pripremi projekti izgradnje prometnih čvorišta u šibenskim četvrtima Njivice u Rokići na kojima rade Hrvatske ceste.

Ovaj šibenski primjer, kazao je, svjedoči o tome koliko sluha imaju Hrvatske ceste te u kolikoj mjeri ravnomjerno ulažu u državne prometnice, crne točke i uska grla.

S obzirom na velike potrebe u cijeloj Hrvatskoj, ovo je pokazatelj da se nalazi volja i snaga da se ravnomjerno sve skupa u Hrvatskoj realizira, istaknuo je Butković.

Kaže da je prethodna vlada zaustavila brojne projekte te kako se novac gurao uglavnom u Krapinsko-zagorsku i Istarsku županiju, a da aktualna vlada nije zaustavila nijedan projekt koji je naslijedila od prethodne iako je to mogla.