Hrvatska
StoryEditor

Povjerenstvo za medije ne pridonosi pluralizmu medija

25. Veljača 2016.

Čitatelji Lidera smatraju kako povjerenstvo za medije ne pridonosi pluralizmu medija. Tako su barem pokazali rezultati našeg Fight cluba gdje je na stranu ministra Zlatka Hasanbegovića stalo nevjerojatnih 99 posto glasača.

Treba biti objektivan i reći kako ovakvi rezultati ne opisuju pravo stanje stvari u nikad više polariziranom društvu. HDZ-ova mašinerija ovaj put je savršeno odradila posao. Tako je pobjednik Fight cluba Andrija Mikulić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zagreb suvereni pobjednik izravne bitke sa saborskim zastupnikom SDP-a Nenad Stazićem.

- Ministar Hasanbegović imao je potpuno pravo na raspuštanje povjerenstva za neprofitne medije, te do sada nije postojala ni praksa da se uopće objašnjava odluka o raspuštanju savjetodavnog tijela samog ministra. Naime, Povjerenstvo za neprofitne medije kao savjetodavno tijelo nije imalo nikakvog kvalitetnog utjecaja na doprinos i razvoj pluralizma medija u Hrvatskoj. Što više, neprofitni mediji su za pojedine članove povjerenstva bili itekako profitni – izjavio je Mikulić u svome pobjedonosnom izlaganju.

Stazićevi vapaji kako se radi o ’fašizacije ove zemlje’ ovaj puta nisu doprijeli do naših glasača.

20. travanj 2024 02:42