Hrvatska
StoryEditor

Pozorno sam slušao, ali oporba nije govorila o gospodarstvu

24. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

Nakon provedene saborske rasprave o njegovom izviješću o stanju nacije, premijer Zoran Milanović rekao je u posljepodnevnim satima kako je zadovoljan današnjom raspravom, a u zaključnom je obraćanju poručio kako bi volio da je oporba, osim kritika, iznijela i konkretne ideje kako izaći iz krize.

- S obzirom da sam najveći dio svog govora posvetio gospodarstvu i financijama, očekivao sam da to bude naglasak i u govorima predstavnika opozicije. Pozorno sam slušao, ali toga nije bilo. Nisam čuo ni jedan konkretan savjet što učiniti, samo što ne valja i što ne učiniti. Tako se ne može voditi unutarnja i vanjska politika – katao je premijer.

Ustvrdio je da je bivša vlada dvije i pol godine stajala na mjestu, te je prozvao HDZ za neobjašnjive propuste u financijama. Milanović je naglasio da se na tom planu, za razliku od zdravstva i obrazovanja, rezultati mogu vidjeti već nakon godine mandata, ako postoji volja, karakter i čvrstoća. Ponovio je kako Hrvatska neće trpjeti sankcije zbog slučaja ‘lex Perković", a još jednom je odbacio i kritike zbog uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru.

Budući da je veći dio rasprave bio izvan sabornice Milanović se ispričao zastupnicima, te objasnio da je morao obaviti neke razgovore s inozemstvom.

25. travanj 2024 13:44