Hrvatska
StoryEditor

Predsjednica pozvala Milanovića i Karamarka u ponedjeljak na konzultacije

08. Prosinac 2015.
Piše:
lider.media

Zoran Milanović i Tomislav Karamarko pozvani su zajedno sa ostalim čelnicima svojih koalicija na konzultacije o mandataru Vlade u ponedjeljak u 14 sati

Prije trećeg kruga konzultacija s čelnicima koalicija Kolinda Grabar Kitarović održat će sastanak s profesorima ustavnoga prava u 11 sati. Grabar-Kitarović pozvala je profesora Branka Smerdela sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, Sanju Barić iz Rijeke, Arsena Bačića iz Splita te Zvonimira Lauca i Matu Palića iz Osijeka.

Kako mediji pišu, u javnosti su se do sada pojavile različita tumačenja što bi Grabar-Kitarović trebala napraviti, s obzirom da je nakon dva kruga konzultacija očito kako nitko nema potporu potrebnih 76 izabranih saborskih zastupnika. Neki tumače da bi predsjednica mandatara trebala odrediti bez obzira na nedostatnu potporu, ima i onih koji ustrajavaju da je mandat trebala povjeriti relativnom pobjedniku parlamentarnih izbora, a treći tumače da treba raspisati nove izbore i imenovati nestranačku vladu bez da imenuje mandatara.

19. travanj 2024 08:02