Hrvatska
StoryEditor

Predsjednici uručena nagrada Europske mreže poslovnih anđela EBAN

23. Prosinac 2016.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je prestižnu nagradu "Visionary Leadership Award 2016" krovne europske organizacije poslovnih anđela EBAN, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice.

To je prestižno priznanje Predsjednici uručio nedavno izabrani predsjednik Centralno-istočne europske zone EBAN-a i predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE Davorin Štetner. Uručujući nagradu naglasio je kako je Predsjednica prva osoba iz hrvatske visoke politike koja je prepoznala važnost poslovnih anđela i startupa uključivši ih u rad svog Vijeća za gospodarska pitanja, navodi se u priopćenju.

EBAN okuplja više od 150 organizacija iz više od 50 zemalja širom svijeta vezanih uz investiranje u startupe.

Ujedno, dodaju iz Ureda predsjednice, bila je to prilika da se napravi osvrt na iznimno uspješnu međunarodnu konferenciju EBAN Winter University 2016., koja je pred velikim brojem stranih i domaćih uglednika te uz pokroviteljstvo i aktivno sudjelovanje predsjednice Grabar-Kitarović održana u Zagrebu.

EBAN okuplja više od 150 organizacija iz više od 50 zemalja širom svijeta vezanih uz investiranje u startupe, a poslovni anđeli bitna su karika u razvoju startup tvrtki jer uz novac daju svoje znanje te mrežu kontakata za ubrzani razvoj tvrtki.

Na susretu je naglašen i zajednički stav da je za startup tvrtke, ali i za sve male i srednje poduzetnike nužno osigurati pojednostavljenje pravila poslovanja uz smanjenje administrativno-birokratske presije koja, uz visoku cijenu rada te često mijenjanje zakona, najviše šteti Hrvatskoj kao poželjnoj destinaciji za biznis, zaključuje se u priopćenju.

>>>Kolinda Grabar-Kitarović: Porezna reforma rezultirat će podizanjem konkurentnosti, novim radnim mjestima i smanjenjem nezaposlenosti

19. travanj 2024 09:25