Hrvatska
StoryEditor

Predsjednik Uprave Ine i dva člana NO na razgovoru u policiji

04. Lipanj 2013.
Piše:
liderhrt

Predsjednika Uprave Ine Zoltána Áldotta i dva mađarska člana Ininog Nadzornog odbora Ferenca Horvatha i Oszkara Vilagija na informativnom razgovoru saslušala je zagrebačka policija, saznaje HRT.

Održano je to u sklopu istrage o navodnim manipulacijama cijenama Ininih dionica krajem 2010. i početkom 2011.

HRT neslužbeno doznaje da nisu bili u svojstvu osumnjičenika niti svjedoka, već kao osobe koje mogu imati saznanja o tim događajima. Áldott, Horvath i Vilagi bili su na informativnom razgovoru u policijskoj postaji u Remetincu u sklopu te DORH-ove istrage, na temelju poziva koji su im 10. svibnja u Ini uručili USKOK-ovi istražitelji.

Istraga se navodno odnosi na manipulacije cijenama dionicama Ine u prosincu 2010. i početkom 2011. godine, zbog čega je kaznenu prijavu protiv MOL-a i odgovornih osoba u toj kompaniji u svibnju 2011. podnio tadašnji predsjednik Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Samodol.

USKOK-ov poziv za razgovor dobili su, prema tadašnjim neslužbenim saznanjima, predsjednik Uprave Ine Aldott te mađarski članovi Nadzornog odbora kompanije - Ferenc Horvath, Jozsef Molnar, Gyorgy Mosonyi i Oszkar Vilagi.

01. svibanj 2024 09:39