Hrvatska
StoryEditor

Predstavljen najveći dućan sportske opreme u Hrvatskoj

24. Listopad 2014.

Površinom najveća trgovina sportske opreme u Hrvatskoj, Decathlon, službeno će se otvoriti 15. studenog ove godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Ovaj prostor površine 3500 metara kvadratnih , što je radi bolje predodžbe jednako veličini osam košarkaških igrališta, nalazi se u sklopu trgovačkog centra King Cross, u zagrebačkom Jankomiru.

Predstavnici medija prvi su imali prilike ući u ovo izdanje, te uz pratnju voditelja trgovine Jeana-Mathisa Quelderiea-Myliusa, menadžera Michela Kapplera, te direktora komunikacije Alexandera Milovića obići sve odjele  i pogledati prezentacije nekih proizvoda, poput dječjih bicikala, opreme za trčanje po mraku…

 - Hrvatska će postati jedna od dvadeset zemalja u kojima djelujemo. Vjerujemo da ćemo širokom ponudom svoje sportske opreme jednako zadovoljiti rekreativce, profesionalce i obitelji koji se bave sportom. Promicanje ljubavi prema sportu glavna je strategija naše kompanije- izjavio je Michel Kapplar, te dodao kako u budućnosti planiraju otvoriti nove trgovine u Zagrebu, a potom i ostatku Hrvatske. Decathlon je francuska tvrtka osnovana u Lilleu 1976.godine, prošle godine ostvarili su ukupan prihod u iznosu od 7, 4 milijarde eura, te su u dvadeset i jednoj zemlji diljem svijeta zapošljavali 60 tisuća ljudi na ukupno 730  prodajnih mjesta.

Osim ponude opreme poznatih sportskih proizvođača, u ponudi su i dvadesetak Passion brendova koje je razvila sama kompanija.  Danas u novotvorenom prostoru u Zagrebu zapošljavaju 50 ljudi, a planiraju otvoriti još 200 novih radnih mjesta do kraja godine.

19. travanj 2024 06:31