Aktualno Hrvatska

Predstavljen ZPIS – IT sustav za zatvorsku administraciju vrijedan pola milijuna eura

ZPIS
Juro Martinović, Jana Spero, Marija Ostojić
Lider
Autor Lider

Projekt Razvoj jedinstvenog IT sustava za zatvorsku administraciju (ZPIS) vrijedan 511,500.00 eura, predstavljen je danas na svečanosti održanoj u tvrtki IN2.

>>>IN2: Zapošljavamo uvijek i bez otvorenog natječaja

Projekt je trajao od veljače 2017. godine do kolovoza 2018. godine, a financiran je u sklopu IPA 2012 programa Europske unije za Hrvatsku. Opći cilj ovog projekta je povećanje profesionalnih i upravljačkih vještina službenika u zatvorskom i probacijskom sustavu i pružanje podrške u implementaciji Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Svrha ovog projekta je poboljšanje učinkovitosti cjelokupnog zatvorskog i probacijskog sustava implementiranjem informacijskog sustava koji će služiti kao podrška poslovnim procesima Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, svim kaznenim tijelima, Sektora za probaciju i Samostalne službe za podršku žrtvama i svjedocima.

Juro Martinović, državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa

Novi jedinstveni IT sustav unaprijedit će poslovne procese, poboljšati protok poslovnih informacija između Središnjeg ureda, zatvora i kaznionica, probacijskih ureda i povezanih tijela državne uprave – MUP-a, HZZO-a, DORH-a i kaznene i prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa i sudova te omogućiti jeftinije i racionalnije poslovanje. Rezultat projekta nisu samo informatizacija poslovnih procesa i reforma poslovanja zatvorskog i probacijskog sustava, nego i pretpostavka za potpunu digitalnu transformaciju poslovanja.

>>>IN2 grupa uvodi IT sustav u veliku privatnu bolnicu u bogatom Abu Dhabiju

Katarina Šiber Makar, predsjednica uprave IN2

To uključuje razmjenu informacija u digitalnom obliku i razmjenu elektronički odobrenih i potpisanih dokumenata s tijelima unutar sustava te s povezanim tijelima državne uprave i sudovima. Jedan od rezultata projekta su i poboljšane mogućnosti poslovnog odlučivanja i izvješćivanja prema Ministarstvu pravosuđa, Vladi, Saboru i EU. U informatičkom smislu ovo je najveća reforma poslovanja zatvorskog sustava u posljednjih 10 godina.

Komentari