24. rujan 2013.

Premijer je bio objektivan, ali razvoj treba biti brži

Hrvatska gospodarska komora (HGK) vrlo bitnim smatra da je premijer Zoran Milanović u današnjem izvješću u Saboru naglasio pravce daljnjeg djelovanja Vlade u cilju postizanja dugoročnijeg stabilnog rasta i pune zaposlenosti, pri čemu iz HGK ističu da treba iznaći modele za bržu realizaciju smjernica razvoja.

HGK pozdravlja odluku da Vlada jednom godišnje podnosi izvješće o stanju nacionalnog gospodarstva, jer i na taj način transparentno Saboru i široj javnosti omogućuje uvid u rad Vlade, komentar je HGK na izlaganje premijera u Hrvatskom saboru.

U tom je kontekstu, kako ističu, predsjednik Vlade Zoran Milanović detaljno i objektivno iznio stanje i dosadašnje tendencije kretanja u državi, pri čemu je vrlo bitno da je naglasio pravce daljnjeg djelovanja Vlade u cilju postizanja dugoročnijeg stabilnog rasta i pune zaposlenosti.

"Četiri osnovna pravca koje je premijer pritom naveo su zapravo nastavak konsolidacije i restrukturiranja gospodarstva, što je potpuno opravdano zbog dubine krize nacionalne ekonomije, ali bi pritom neizostavno trebalo iznaći modele za bržu realizaciju tih smjernica razvoja", naglašavaju iz HGK.