Hrvatska
StoryEditor

Premijer je bio objektivan, ali razvoj treba biti brži

24. Rujan 2013.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) vrlo bitnim smatra da je premijer Zoran Milanović u današnjem izvješću u Saboru naglasio pravce daljnjeg djelovanja Vlade u cilju postizanja dugoročnijeg stabilnog rasta i pune zaposlenosti, pri čemu iz HGK ističu da treba iznaći modele za bržu realizaciju smjernica razvoja.

HGK pozdravlja odluku da Vlada jednom godišnje podnosi izvješće o stanju nacionalnog gospodarstva, jer i na taj način transparentno Saboru i široj javnosti omogućuje uvid u rad Vlade, komentar je HGK na izlaganje premijera u Hrvatskom saboru.

U tom je kontekstu, kako ističu, predsjednik Vlade Zoran Milanović detaljno i objektivno iznio stanje i dosadašnje tendencije kretanja u državi, pri čemu je vrlo bitno da je naglasio pravce daljnjeg djelovanja Vlade u cilju postizanja dugoročnijeg stabilnog rasta i pune zaposlenosti.

"Četiri osnovna pravca koje je premijer pritom naveo su zapravo nastavak konsolidacije i restrukturiranja gospodarstva, što je potpuno opravdano zbog dubine krize nacionalne ekonomije, ali bi pritom neizostavno trebalo iznaći modele za bržu realizaciju tih smjernica razvoja", naglašavaju iz HGK.

20. travanj 2024 08:25