Hrvatska
StoryEditor

Prgomet: Most brzinom svjetlosti i bez objašnjenja odustaje od reformi koje je najavljivao

25. Veljača 2016.
Piše:
lider.media

U raspravi o izvješću o reviziji političkih stranaka i nezavisnih zastupnika za 2014. godinu, Prgomet – koji je u Sabor ušao s liste Mosta, a potom osnovao Hrid – ‘mostovce‘ je podsjetio na njihova obećanja o provođenju reform

Bivši član Mosta a sada čelnik Hrida Drago Prgomet u četvrtak je u Saboru prozvao Most da brzinom svjetlosti i bez objašnjenja odustaje od reformi koje je najavljivao. Naravno da mu iz Mosta nisu ostali dužni, neizravno su mu poručili kako nije dobro u Sabor ući s jedne liste, a kasnije osnovati stranku u koju će se slijevati proračunski novci za osvojene mandate na izborima.

Kako mediji javljaju, u raspravi o izvješću o reviziji političkih stranaka i nezavisnih zastupnika za 2014. godinu, Prgomet je podsjetio na njihova obećanja o provođenju reformi, prozivajući ih da su od njih odustali.

- Bez reformi nema društvenog ni gospodarskog oporavka. Od reformi se odustaje u brzini svjetlosti, a objašnjenja zvuče kao da su iz vica, poručio je Prgomet.

Miro Bulj iz Mosta potom je, komentirajući zakonodavni okvir dodjele novaca političkim strankama nakon izbora, istaknuo kako "nije dobro da se uđe s jedne liste, a kasnije se osnuje stranka, pa sredstva idu za drugu stranku".

- Znači, ja sam kao pojedinac ušao s liste Mosta. Bez obzira što nisam član Mosta mogao sam sada registrirati svoju listu i uzeti sredstva koja pripadaju političkoj stranci iz koje sam ušao, rekao je Bulj.

20. travanj 2024 17:27