02. veljača 2013.

‘Priprema se još jedna pljačka državne imovine‘

Predsjednik HSS-a Branko Hrg izjavio je danas u Osijeku kako Vlada i Ministarstvo poljoprivrede pripremaju još jednu ružnu pljačku državne imovine.

Na konferenciji za novinare Hrg je kazao da se kao što je 90-tih godina napravljena privatizacija, sada priprema završni udarac u malverzacijama s državnim poljoprivrednim zemljištem.

Ovdje se diskreditiraju lokalna samouprava i građani, jer u Vladi sada kažu da će neka agencija ili povjerenstvo od tri člana pravednije i bolje raspolagati državnim poljoprivrednim zemljištem nego što su to činila općinska i gradska vijeća na područjima gdje se to zemljište nalazi, smatra Hrg. Ocijenio je kako je to zemljište u vlasništvu građana RH i njime ne može na ovakav način raspolagati neka grupacija.

Drži kako je to priprema za malverzacije i konačnu pljačku onoga što je u Hrvatskoj još ostalo, a zemlja se ne može obnavljati i ima svoja fizička ograničenja. Zamoljen da komentira ukidanje lokalnih ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi, zbog čega je u Đakovu nedavno održan javni prosvjed, Hrg je kazao kako HSS razmišlja o pokretanju peticije, jer je ista situacija u svim županijama, gdje su osnovani regionalni centri te agencije.

Dodao je kako će ukidanje tih ureda povećati putne troškove, kako poljoprivrednim proizvođačima, tako i djelatnicima Agencije, ali i ‘onemogućiti ljudima da rješavaju svoje probleme‘.