Hrvatska
StoryEditor

Priveden Duško Paripović, bivši direktor Meteor Grupe

14. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Varaždinska policija privela je 52-godišnjaka, vlasnika tvrtke iz Varaždina za kojeg se sumnja da je pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 40 milijuna kuna.

Kako neslužbeno doznaje portal Evarazdin.hr, riječ je o Dušku Paripoviću, bivšem direktoru Meteor Grupe. Zbog sumnje u stjecanje protupravne imovinske koristi veće od 40 milijuna kuna varaždinska policija pritvorila je 52-godišnjaka, vlasnika tvrtke iz Varaždina.

Prema navodima policije to je tek dio kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenim s obzirom na to da protiv njega postoji više prijava za kaznena djela. Osumnjičeni je, prema navodima policije, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Varaždina od kraja 2011. do veljače 2012. sklopio ugovore o prodaji njenih nekretnina povezanom društvu, te sebi osobno po cijeni nižoj od onih za koje su kupljene.

Nekretnine pritom nije plaćao već je iznose prebijao na ime pozajmica društvu. Time je ostvario protupravnu imovinsku korist od 5,5 milijuna kuna. Također, prema dosad utvrđenom, osumnjičeni je oštetio više trgovačkih poduzeća za gotovo 4 milijuna kuna, naručivanjem roba i usluga koje nije namjeravao platiti.

Policija ga tereti i za 15,1 milijuna kuna neizvršenih obaveza prema proračunu i fondovima Republike Hrvatske. Kako se također sumnja, 52-godišnjak je osim spomenutih nekretnina, otuđio dodatnih 18 milijuna kuna imovine svojeg društva.

25. travanj 2024 13:14