Hrvatska
StoryEditor

Promocija hrvatskih proizvoda i turizma u Japanu i bez HTZ-a

28. Veljača 2016.

Iako je Hrvatska turistička zajednica ukinula svoje predstavništvo u Tokiju, Edouard Tripković Katayama, nekadašnji direktor tog predstavništva, nastavlja, ovaj put u vlastitom poduzetničkom pothvatu, promicati Hrvatsku i hrvatske proizvode u Japanu.

Katayama je, naime, pokrenuo online dućan pod nazivom Croatia shop, u kojem će objediniti sve hrvatske proizvode koji se mogu nabaviti u Japanu. Krenuo je s maslinovim uljima, morskom soli te tartufatom. Od sljedećeg vikenda u Croatia shopu bit će ponuđeni i drugi raznovrsni  hrvatski proizvodi, a od ožujka i sva hrvatska vina dostupna na japanskom tržištu.

– Isto tako, uskoro ću lansirati Croatia Travel Center, gdje ću predstaviti hrvatsku turističku ponudu, te Croatia Community, u kojem će članstvo biti besplatno, a cilj mi je okupiti desetak tisuća osoba do kraja godine. Pripremam i Croatia Event i Croatia Brand. Predstavljat ćemo hrvatske događaje u Japanu i Hrvatskoj te hrvatski dizajn i proizvode koji još nisu zastupljeni u Japanu. Ideja i želja, koncept cijelog projekta je objediniti turizam, trgovinu, događaje i dizajn na jednom mjestu gdje će ljudi moći bolje upoznati Hrvatsku u cjelini – kaže Katayama.

Cijeli projekt Katayama je nazvao ‘Croatia Heartful Center‘, a priželjkuje da taj projekt s vremenom dobije i svoj fizički oblik, odnosno da u Tokiju otvori centar u kojem bi se mogli vidjeti i kupiti svi hrvatski proizvodi.

24. travanj 2024 09:51