Hrvatska
StoryEditor

Pronađeno ukradeno računalo s tajnim podacima DORH-a

02. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Policija je, nakon deset dana velike i diskretne potrage u Zagrebu, pronašla dvojicu lopova i vratila prijenosno računalo s povjerljivim podacima Državnog odvjetništva, saznaje Jutarnji list.

Računalo, spremljeno u torbi, ukradeno je zamjeniku državnog odvjetnika Draženu Jeleniću, a lopovi navodni nisu bili ni svjesni kakvu ‘vruću robu‘ imaju.

Policajci odjela općeg kriminala počeli su intenzivnu potragu za ukradenim računalom nakon što je Jelenić ispričao što mu se 14. rujna dogodilo u restoranu Boban u Gajevoj. Naime, tijekom ručka na terasi pokraj sebe je odložio torbu s laptopom koja je jednostavno nestala.U poslijepodnevnim satima tog petka, Jelenić se došao opustiti nakon posla u Državnom odvjetništvu. Sjeo je na terasu i pokraj sebe odložio torbu s dokumentima i osobnim stvarima, ali i prijenosnikom u kojem je spremljena velika količina elektronskih dokumenata prepunih imena ljudi koji su već na optuženičkim klupama i onih koji se tamo tek trebaju naći.Računalo je pronađeno kod stručnjaka koji je dobio zadatak provaliti šifru kojom je laptop bio zaštićen. Srećom, policajci su mu zakucali na vrata prije obavljena posla. Zanimljivo je i da su Ivo J. i Omer C. (jedan od njih ima već 130 kaznenih prijava) prije toga, u hotelu Regent Esplanade, ukrali novčanik umirovljenom časniku američke vojske, navodno članu izaslanstva koje je tu imalo sastanak s ljudima iz MORH-a. Policajci su, nakon obrade krađe tog novčanika, shvatili da imaju i kradljivce laptopa.Kako se neslužbeno doznaje, i njih dvojica su u jednome trenutku shvatili da su ukrali nešto što prelazi njihove mogućnosti, a zbog čega bi mogli imati mnogo problema, te su postali kooperativni.

20. travanj 2024 10:38