25. studeni 2015.

Propala tvrtka GFG Gustus preko koje je Borislav Škegro otvorio lanac zalogajnica Daily Fresh

lider.media
lider.media

Zagrebački Trgovački sud objavio je rješenje o pokretanju skraćenog stečajnog postupka nad dužnikom GFG Gustus, tvrtkom koju je osnovao Ouasteus Private Equity kao fond bivšeg ministra financija Borislava Škegre, koja je prije nekoliko godina ušla u fast food lanac Subway, a 2008. pokrenula lanac domaćih zalogajnica Daily Fresh koje su propale 2011.

Mediji javljaju da je zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka podnijela Fina, navodeći da su za to ispunjeni uvjeti – dužnik GFG Gustus nema zaposlenih, ima neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od 120 dana, a ukupni dug tvrtke utvrđen je na 640.362 kuna.

GFG Gustus ušao je u lanac fast fooda Subway tijekom 2007. godine, kada je bio zatvoren njihov prvi i najvažniji lokal u središtu Zagreba, a tada je fond koji je osnovao Borislav Škegro ušao u vlasništvu strukturu tog fast food lanca, povećavši temeljni kapital s osnovnih 20.000 na 15,5 milijuna kuna.

Naredne godine, kada je Subway zatvarao svoje lokale, Škegrin fond je izašao iz Subwaya i pokrenuo novi lanac brze hrane Daily fresh, koji je otvorio nekoliko lokala u Zagrebu, ali nije se uspio zadržati na tržištu te je posljednju poslovnicu zatvorio 2011. godine.

Prema podacima predanima Fini, tu posljednju godinu poslovanja GFT Gustus je završio s čak 11,5 milijuna kuna gubitka.