Hrvatska
StoryEditor

Pusić o Čačiću: Nije ugodno, ali to je preuzimanje odgovornosti

18. Siječanj 2014.
Piše:
liderhrt

Sastanci Radimira Čačića stvarali su dojam da stranka ide u neka savezništva, u koja zapravo - ne ide. Ne vidim nikakvo nezadovoljstvo i potrebu za porukom da ne bi trebalo biti puča u stranci, komentar je slučaja Čačić predsjednice HNS-a Vesne Pusić u emisiji Informativnoga medijskog servisa HRT-a Intervju tjedna.

Isključenje Čačića nije mala stvar. To zapravo nešto što traje puno duže od onoga što se možda sada percipira. Na neki način je to bila jedna situacija koja je bila veliki pritisak na stranku i ljude u stranci i osjećaj da vodstvo stranke ne reagira na dosta ozbiljne napade koji su se pojavljivali i medijske napise koji nisu demantirani, a s druge strane stranka nije ni na koji način reagirala i na kraju je završilo ovakvom odlukom. Nije ugodno, ali je to nešto što je pitanje preuzimanje odgovornosti za jedan politički projekt koji se zove HNS, rekla je Pusić.

Na pitanje kako su se postavili partneri u vladajućoj Kukuriku koaliciji na odluku o Čačićevom izbacivanju, Pusić je kazala kako su patneri bili fer i nisu pokušavali ni na koji način utjecati na HNS, te je odluka u prvom redu bila unutarstranačko pitanje.

Podsjetila je kako je odluka o Čačićevom izbacivanju donesena jednoglasno na razini stranke. Stranka ne može i neće biti instrument ničijih osobnih političkih projekata i ambicija, već mora biti jedan kolektivni politički projekt, poručila je predsjednica HNS-a.Izrazila je i uvjerenje da zbog posljednjih događaja u HNS-u saborska većina neće biti poljuljana.

26. travanj 2024 08:01