Hrvatska
StoryEditor

Putničke agencije ‘oprale‘ Vlahušića

15. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Koordinacija dubrovačkih putničkih agencija očitovala se na ponudu gradonačelnika Andre Vlahušića s kojim,kako kažu, komuniciraju samo preko medija.

-Kao prvo, ponuda gradonačelnika, izišla u medijima nakon našeg zajedničkog sastanka 6. veljače,manjkava je i bitno odstupa od onoga što je nama gradonačelnik ponudio i to isključivo usmeno na spomenutom sastanku. Kao drugo, ne možemo i ne želimo prihvatiti da se u toj ponudi penalizira samo jedan segment, i to manji dio svih onih gostiju koji dolaze u gradsku jezgru. Naime naplata koju gradonačelnik želi naplatiti od putničkih agencija, odnosi se na samo 20 – 30 % od broja putnika koji dolazi u Dubrovnik i to samo na brodovima za krstarenja.

Kao treće, ne možemo i ne želimo prihvatiti da samo jedan od gospodarskih subjekata u ovomslučaju putničke agencije, u lancu onih koji sudjeljuju u prihvatu i usluživanju gostiju s brodova na kružnim putovanjima, budu penalizirane.Kao četvrto, putničke agencije nemaju mogućnosti platiti ponuđene pristojbe, takse, harače, kako god se one zvale. Nametanje naplate istih, imalo bi kao direktnu i isključivu posljedicu, ogromne financijske gubitke svih putničkih agencija na području Dubrovnika te nastavno tome masovna otpuštanja zaposlenika, otkazi poslova svim dobavljačima (autobuseri, vlasnici malih vozila, vodiči, restorani, itd.).Kao peto, i svakako najvažnije. Nitko sebi ne može uzeti za pravo isključivosti ljubavi prema ovome Gradu i uvjeravanjem da su svi ostali pohlepnici koji rade za svoju korist, a protiv interesa i koristi Grada. Djelatnici i vlasnici putničkih agencija iz Dubrovnika svoju ljubav prema Gradu dokazali su i dokazuju, plaćanjem svih doprinosa, poreza i prireza upravo u Gradu Dubrovniku, stalnom promocijom Dubrovnika na svim svjetskim tržištima, obnavljanjem dubrovačkog turizma nakon Domovinskog rata itd. itd. Samo u putničkim agencijama iz Dubrovnika stalno je zaposleno preko 400 djelatnika, u sezoni i do 800 djelatnika, a s vodičima, autobuserima i svima drugima i preko tisuću ljudi. Sa svojim obiteljima to je 3 – 4 tisuće građana - stoji u priopćenju.

19. travanj 2024 04:10