Hrvatska
StoryEditor

Qatar Airways uvodi izravne letove u Zagreb

10. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Zrakoplovna kompanija Qatar Airways danas je objavila da od 1.listopada 2014. uvodi letove bez presjedanja iz Dohe u Zagreb triput tjedno. Ovi novi izravni letovi bit će praktičnija alternativa trenutačno raspoloživim svakodnevnim letovima u Zagreb sa stajanjem u Budimpešti prije nastavka leta prema glavnom gradu Hrvatske.

Od 1. listopada putnici će moći letjeti povezanim letovima u Zagreb preko Budimpešte četiri puta tjedno i izravnim letovima u Zagreb tri puta tjedno.

Putnici koji lete u Zagreb i iz Zagreba, navode u Qatar Airwaysu, moći će uživati u novoj šestosatnoj izravnoj liniji i kraćem ukupnom vremenu putovanja u mnoga od 141 odredišta Qatar Airwaysa diljem svijeta. Sve veći globalni doseg i stalan rast flote, kao i popularnost te linije, omogućili su uvođenje ove nove izravne linije tri puta tjedno.

Glavni izvršni direktor Qatar Airwaysa, Njegova Ekscelencija g. Akbar Al Baker, izjavio je:

„U ove dvije godine otkada smo uveli letove u Zagreb, on je postao jedno od naših najpopularnijih odredišta u Europi. Stoga sam vrlo zadovoljan što sada svojim putnicima možemo ponuditi novu i praktičniju mogućnost – izravan let iz Dohe u ovaj prekrasan grad. Uzbuđeni smo i što će putnici Qatar Airwaysa sada imati priliku iskusiti i istražiti novu najsuvremeniju Međunarodnu zračnu luku Hamad (HIA), naš najnoviji ponos i diku.“

- Putnici koji lete iz Zagreba i dalje mogu uživati u brzom i praktičnom transferu iz Međunarodne zračne luke Hamad, najnovijeg zrakoplovnog čvorišta na svijetu. HIA nudi više od 100 trgovina i restorana, kao i područja za različite aktivnosti i umjetnička djela u kojima putnici mogu uživati. Ova zračna luka zacijelo će poboljšati sveukupno iskustvo putovanja naših putnika  - ističu u Qatar Airwaysu.

Zbog uvođenja ove nove linije, tjedni broj sjedala povećat će se na 240 sjedala u poslovnom razredu i 2640 sjedala u ekonomskom razredu, što je povećanje od 72, odnosno 384 sjedala. Kompanija će i dalje letjeti zrakoplovom A320 izravno u Zagreb i iz njega. Zrakoplov A320, sa svoje dvije kabine te 12 sjedala u poslovnom razredu i 132 u ekonomskom razredu, putnicima Qatar Airwaysa nudi izvrsnost s pet zvjezdica kako na području usluge, tako i na području udobnosti u zrakoplovu, zaključuju u Qatar Airwaysu.

25. travanj 2024 11:24