Hrvatska
StoryEditor

Radman izabran za glavnog ravnatelja HRT-a

26. Listopad 2012.
Piše:
liderhrt

Dekan Veleučilišta VERN i bivši direktor Televizije Zagreb Goran Radman izabran je sa 92 glasa za, 21 protiv i jednim suzdržanim za glavnog ravnatelja HRT-a. Radmana je kao kandidata vladajuće koalicije predložio saborski Odbor za medije.

‘Biramo najboljeg od prijavljenih kandidata. Njegova prošlost, reference govore da se radi o odgovornom, odmjerenom i kompetentnom čovjeku koji zna koji ga problemi čekaju i spreman je suočiti se s njima‘, izjavio je Josip Kregar u raspravi u ime Kluba zastupnika SDP-a.

I u današnjoj raspravi Jasen Mesić (Klub zastupnika HDZ-a) izrazio je nezadovoljstvo što glavni ravnatelj HRT-a nije predložen političkim konsenzusom. Stanje medija i javnosti je zabrinjavajuće. HRT je jedino mjesto gdje se može pokušati sačuvati nezavisnost. Moramo imati medij koji će voditi računa što su opći interesi, nacionalni interesi. Upitno je imamo li ga sad, ali ga možemo imati kroz HRT, izjavio je Milorad Pupovac u svom izlaganju. Naglasio je kako upravo iz tog razloga Klub manjina daje potporu Goranu Radmanu. Obranimo ono što još imamo obraniti, dodao je.

Radman u svom programu navodi da, kao glavni ravnatelj HRT-a, želi temeljito promijeniti sadašnje prevladano i uspostaviti novo funkcionalno organizacijsko ustrojstvo HRT-a, po uzoru na moderne javne europske radiotelevizije. Ciljevi su mu programsko, kadrovsko, tehnološko i poslovno restrukturiranje, financijski konsolidirati poslovanje HRT-a te digitalizirati programsko i operativno poslovanje HRT-a.

19. travanj 2024 19:36