Aktualno Hrvatska

Rafinerija nafte Rijeka predstavila najveći oslikani spremnik u Hrvatskoj

Nakon tri mjeseca rada, danas je i službeno predstavljen oslikani spremnik 338-S-021 A Rafinerije nafte Rijeka.

>>>Ina oslikava spremnik u Rijeci

Najveći spremnik s muralom u Hrvatskoj djelo je lokalnog umjetnika Edija Gustina Maske, a njegovi motivi mora i broda će u budućnosti krasiti vizuru Općine Kostrena i grada Rijeke u suradnji s kojima je INA i realizirala ovaj projekt.

Za bojanje spremnika površine 2000 m 2 iskorišteno je čak 1600 kantica boje, a kružni oblik spremnika i nepovoljni vremenski uvjeti predstavljali su poseban izazov za autora.

– Kad me netko pita kakav je osjećaj oslikati toliki spremnik, odgovorim im da probaju zamisliti da moraju prebrisati prašinu s tolike površine, izjavio je Maska.

>>>Riječka rafinerija Ine postaje znanstveno-tehnologijski park

– Na ovaj smo način pokazali kako rafinerije ne moraju nužno biti nešto oku neugodno, već da mogu itekako pridonijeti ljepšoj vizuri mjesta, kazao je Erkki Ranta, direktor Rafinerije nafte Rijeka.

Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena izjavio je kako su osigurana sredstva za formiranje photo pointa s kojeg će se spremnik najbolje vidjeti.

– Uđe li projekt u Guinnessovu knjigu rekorda, to će dodatno učiniti čitavu destinaciju prepoznatljivom, izjavila je Sandra Svetić, direktorica Turističke zajednice Općina Kostrena.