Hrvatska
StoryEditor

RALU logistika počela gradnju logističkog centra u okolici Zagreba

15. Listopad 2014.

Nedaleko od Zagreba, u mjestu Rugvica, simboličnim postavljanjem kamena temeljca, obilježen je početak izgradnje RALU centra vrijednog 150 milijuna kuna. Ovaj budući logistički-distributivni centar u sklopu kojeg će se nalaziti skladište za robu pod temperaturnim režimom, te interna benzinska crpka, servis vozila i parkiralište.

Zapošljavat će oko 200 zaposlenika, a sa radom će započeti u drugoj četvrtini sljedeće godine. Ceremoniji, koju je donekle povarilo loše vrijeme, prisustvovali su  predsjednik uprave RALU logistike  Zvonimir Šćurec, župan zagrebačke županije Stjepan Kožić, te načelnik Općine Rugvica Ivan Remenar. Kamgrad je izabran za glavnog izvođača gradnje centra, a ista kompanija je s LURA grupom, u sklopu koje RALU logistika posluje, dogovorila izgradnju poslovnog projekta Bakačeva u Zagrebu.

Ovakav projekt vrlo je bitan za donekle zapostavljeni dio Zagrebačke županije , tako da bi ova investicija trebala podrazumijevati gospodarski rast, nova radna mjesta i više novaca u općinskom proračunu.

- Ovim centrom aktivira se zona Dragošićka jer paralelno s gradnjom objekata gradi se i pristupna cesta i ostala potrebna infrastruktura koje bi trebale omogućiti dolazak ostalih poduzetnika u ovo područje - izjavio je načelnik općine Remenar.

RALU logistika je regionalna nezavisna logistička kompanija u segmentu hladnog lanca koja na jednom mjestu pruža logističko rješenje – od preuzimanja robe do isporuke na prodajno mjesto, a osim Hrvatske ima tvrtke i u Srbiji i Mađarskoj.

25. travanj 2024 16:10