Hrvatska
StoryEditor

Razriješena glavna inspektorica Državnog inspektorata Božena Vrbanić

27. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Na zatvorenom dijelu 134. sjednice Vlada Republike Hrvatske izmijenila je Odluku o davanju suglasnosti za otvaranje Privremenog ureda u Zagrebu.

Cjeloviti materijal ove točke nismo u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka - napomenuli su iz Vlade.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za predlaganje prijateljskih rješenja sporova. Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr.

Što se tiče kadrovskih pitanja, na osobni je zahtjev razriješena glavna inspektorica Državnog inspektorata Božena Vrbanić, s danom 31. prosinca 2013. godine.

Osobama koje je Vlada ovlastila za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, ali ističe rok od 6 mjeseci, ponovno je dano ovlaštenje do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najduže na vrijeme od 6 mjeseci. Ovlast za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave dana je Editi Grubišić u Šibensko-kninskoj županiji, Boženi Butković u Ličko-senjskoj županiji, Branki Saks u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Veljanu Radojkoviću u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Željko Spudiću u Karlovačkoj županiji, svima s danom 4. siječnja 2014. godine, a Draženku Janjuševiću dana je ovlast za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji s danom 11. siječnja 2014. godine.

Dosadašnja članica Upravnog vijeća Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata Ana Zorić je razriješena te je Dragica Radojčević imenovana novom članicom, kao predstavnica Ministarstva financija.

I na kraju, izmjenom Odluke o osnivanju Savjeta za suradnju s međunarodnim kaznenim i drugim sudovima Orsat Miljenić imenovan je predsjednikom Savjeta.

03. svibanj 2024 08:48