Hrvatska
StoryEditor

Redukcija vode u Istri

23. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Zbog iznimno nepovoljnih hidroloških prilika i nedovoljne izdašnosti izvorišta voda u sustavu vodoopskrbe Istarske županije uvodi se mjera redukcije korištenja voda prvog stupnja.

Redukcija vode prvog stupnja uvodi se kada je potrebno uštedjeti do 10 posto ukupno raspoloživih količina vode namijenjenih javnoj vodoopskrbi. Stoga se zabranjuje zalijevanje javnih zelenih površina, nogometnih igrališta, golf terena i drugih sportskih terena, pranje osobnih automobila, teretnih vozila i vozila javnog prijevoza, pranje poslovnih građevina, instalacija te sredstava za rad i skladištenje, pranje javnih prometnih i drugih površina te privatnih površina i navodnjavanje poljoprivrednih površina. Oni koji ne budu poštovali pripisane mjere bit će djelomično ili potpuno isključeni iz vodoopskrbnog sustava dok su na snazi propisane mjere redukcije.

U slučaju daljnjih nepovoljnih hidroloških prilika, redukcijom vode drugog stupnja uvode se dodatne mjere zabrane korištenja vode za punjenje i pranje bazena i sličnih građevina za wellness i rekreaciju, te pranje staja dok redukcija vode trećeg stupnja dopušta opskrbu pitkom vodom za piće i za sanitarne potrebe za fizičke i pravne osobe u količini od minimalno 50 litara vode dnevno, priopćeno je iz ureda župana.

03. svibanj 2024 02:11