Hrvatska
StoryEditor

Rivijera Crikvenica - najkreativnija destinacija u 2014. godini

06. Veljača 2015.
Piše:
liderhrt

Turistička zajednica Grada Crikvenice se u prosincu 2014. godine prijavila na natječaj ‘Creative Tourism at a glance‘, koji je objavila organizacija ‘Creative Tourism Network‘ iz Barcelone, jedna od najpoznatijih međunarodnih organizacija koja se bavi umrežavanjem u području kreativnog turizma. 

Međunarodni ocjenjivački žiri ‘Creative Tourism Awards‘ je, u velikoj konkurenciji od stotinjak prijava i destinacija iz deset zemalja, izabrao pet najboljih.

Na osnovi kriterija kvalitete, originalnosti, inovativnosti i održivosti, nagrade su dodijeljene u 4 kategorije: nagradu za najkreativniju destinaciju u 2014. godini dobila je Turistička zajednica Grada Crikvenice, najkreativnija putnička agencija u 2014. je ‘Wild at Art‘ iz Škotske, najkreativniji smještaj Cerdeira Art & Craft u Portugalu, dok nagradu za najkreativniji doživljaj dijele projekti ‘5 Bogota‘ iz Kolumbije i ‘Istra Inspirit‘ iz Hrvatske. Prilikom odabira najboljih, žiri je posebnu pažnju posvetio izvornosti i kreativnosti projekata te vrednovao zanimanje i trud da se u njih uključi lokalno stanovništvo i što veći broj posjetitelja.

25. travanj 2024 17:53