Hrvatska
StoryEditor

RWE predstavio tarifu za umirovljenike

22. Listopad 2015.
Piše:
Jasmina Trstenjak

RWE Energija, drugi najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, ponudila je na tržištu novu tarifu namijenjenu najosjetljivijem dijelu građana – umirovljenicima.

Novi inovativni proizvod - ‘RWE umirovljenik‘ – nudi pet posto povoljniju električnu energiju u odnosu na univerzalnu uslugu te nekoliko besplatnih pogodnosti: majstora za popravke i hitne intervencije u kući u vrijednosti do 1000 kuna po intervenciji, besplatne liječničke savjete putem besplatnog telefona te subvencioniranje troškova smještaja u slučaju bolničkih pretraga izvan mjesta prebivanja (u iznosu do 1500 kuna vrijednosti, neograničeni broj puta).

Tarifu su razvili u suradnji s njemačkom osiguravajućom kućom Ergo osiguranje i, kako je prilikom njenog predstavljanja rekao predsjednik Uprave RWE Energije Zoran Miliša,  godišnje uštede će biti značajne. Već sada je RWE, koji dvije godine od ulaska na hrvatsko tržište električne energije ima tržišni udio od osam posto te više od sto tisuća korisnika, građanima uštedio više od 40 milijuna kuna.

- Da svi građani odaberu opskrbljivača, uštede bi bile veće od 350 milijuna kuna. Treba poticati ljude da se ne boje promjena – naglasio je Miliša.

Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatske, osvrnuo se na dosadašnju i buduću strategiju poslovanja, napomenuvši  da im je do kraja iduće godine cilj doći do deset posto tržišta te da kontinuirano rastu i na slovenskom tržištu opskrbe električnom energijom. Također, prisutni su i segmentu plina u kojem zasad imaju 1000 korisnika u sektoru poduzetništva te djeluju na području cijele Hrvatske. S obzirom da su kućanstva još uvijek regulirana kategorija, ne nude uslugu opskrbe plinom u tom segmentu, no ponudit će kad to prilika dopusti.

- Strateški cilj RWE-a u jugoistočnoj Europi je postati jedna od najvećih regionalnih energetskih tvrtki. Djelujemo lokalno na svakom tržištu i želimo stvoriti strateška partnerstva s nacionalnim tvrtkama. Naglasak stavljamo na sve aspekte energetskog lanca vrijednosti, od decentralizirane proizvodnje energije preko distribucijske mreže do maloprodaje – istaknuo je Kraus, izdvojivši HEP kao dobar primjer partnerstva donedavno u Plominu, a sada u novoj zajedničkoj tvrtki Novenerg.

Planiraju, naime, s HEP-om razvijati projekte decentraliziranih izvora energije u Hrvatskoj i na ostalim tržištima jugoistočne Europe. Uloga RWE će biti strateško savjetovanje, no Kraus kaže da su otvoreni i za investicije.

25. travanj 2024 21:52