Hrvatska
StoryEditor

‘S Lorencinom se razilazim u konceptu razvoja HTZ-a‘

14. Ožujak 2014.

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ) razmotrit će uz ostalo aktualna kretanja i stanje na tržištima uoči početka turističke sezone, te niz izvješća vezanih za rad HTZ-a, među kojima i ono direktorice Glavnog ureda Meri Matešić o ostvarenju programa rada za prošlu godinu.

To je ujedno i prvo izvješće koje Vijeću o svom i radu HTZ-a podnosi Matešić otkako ju je početkom listopada 2012. Vijeće imenovalo novom direktoricom. Tu je poziciju preuzela s 1. studenim 2012. te joj je nakon prve godine rada obveza podnijeti izvješće pred Vijećem koje to treba prihvatiti ili ne. O tome ovisi i dalji status Matešić na toj poziciji jer u slučaju da Vijeće ne prihvati njeno izvješće moguće je i da ju smijeni te raspiše natječaj za izbor novog direktora.

- S ministrom Lorencinom sam do sada imala korektan odnos, no očito je da se razilazimo upravo u konceptu razvoja HTZ-a - rekla je Meri Matešić za emisiju HTV-a Hrvatska uživo.

S dolaskom Matešić na tu poziciju promijenila se, naime, dugogodišnja praksa u HTZ-u da se direktora Glavnog ureda bira na mandat od četiri godine, već se primjenjuje odredba dopunjenog Zakona o turističkim zajednicama iz 2008. da mandat odnosno poziciju godinu za godinom treba ‘opravdati‘ pred Vijećem. Vijećem, kao i HTZ-om, predsjeda ministar turizma Darko Lorencin

19. travanj 2024 17:14