Hrvatska
StoryEditor

Sabina Škrtić: Neću se kandidirati za predsjednicu HGK

20. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Neću se kandidirati za predsjednicu Hrvatske gospodarske komore, izjavila je njena vršiteljica dužnosti predsjednice, Sabina Škrtić, nakon održane pete sjednice Skupštine HGK.

Škrtićeva je dodala kako je moguće na kvalitetan i transprentan način upravljati ovakvom institicijom, te na neki način postaviti temelje u daljnjem radu i definiranje izazovnih ciljeva na koje HGK u svojoj mogućnosti može odgovoriti.

Što se daljnjih procedura tiče, usvojeni prijedlog odluke o izmjenama ii dopunama statuta HGK će se oglasiti u Narodnim novinama, u roku od osam dana, nakon ćega će se pripremiti objava, odnosno, poziv za kandidiranje kandidata za predsjednika Komore.

- Smatramo to vrlo važnim korakom, jer smo ovim izmjenama i dopunama na višu razinu digli kriterije i transparentnost u upravljanu i radu u ovoj instituciji. Vrlo brzo ćemo objaviti kandidacijski poziv, te očekujemo da bi u idućih mjesec dana mogli završiti sa tom procedurom, gdje će Skupština i Upravni odbor odabrati najbolju osobu koja bi trebala voditi ovu instutuciju u slijedeće četiri godine - rekla je Škrtić.

Spomenimo da u usvojenim izmjenama i dopunama statuta HGK valja izdvojiti novost da odluku o raspisivanju izbora donosi Skupština Komore, najkasnije 60 dana prije istaka njenog starog saziva, a uvodi se i mogućnost Skupštini da odlučuje i o sklapanju poslova čija je pojedinačna vrijednost manja od pet milijuna kuna, ako Upravni odbor ocjeni da je zbog važnosti pitanja o kojem se odlučuje to potrebno.

Upravni odbor Komore ubuduće će imati predsjednika, zamjenika i sedam članova.

Skupština je komore donijela i dvije odluke o razrješenjima, i to člana Upravnog odbora HGK, Vlade Jerbića, zbog odlaska u mirovinu, te člana Nadzornog odnora HGK, Damira Skendera, na osobni zahtjev. 

19. svibanj 2024 04:45