09. prosinac 2016.

Sabor mimo dnevnog reda o zapošljavanju uhljeba u HEP-u

Spor između "predstavnika" Vlade i Ustavnog suda, stranačka zapošljavanja u HEP-u, nezakonite izlazne naknade banka, teme su o kojima će u petak, mimo dnevnog reda, govoriti zastupnici SDSS-a i SDP-a, odnosno Mosta i HNS-a te Goran Aleksić (Snaga).

 Želim govoriti o nezakonitim izlaznim naknadma koje banke naplaćuju za prijevremenu otplatu kredita, rekao je Aleksić prije nego je predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov uspio predložiti da Sabor na dnevni red uvrsti prijedlog državnoga proračuna za iduću godinu.

Milorad Pupovac (SDSS) kaže da se već nekoliko dana u javnosti vodi spor između predstavnika Vlade (ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića) i Ustavnog suda s iznimno teškim kvalifikacijama, te da bi o tome nešto trebao reći ne samo predsjednik Sabora, nego i sam Sabor.

O istoj temi svoj će stav reći i Klub SDP-a. O "zadnjim" slučajevima zapošljavanja u HEP-u "od strane" HNS-a i Kukuriku koalicije govorit će Most, ali i Klub HNS-a.

Večernji list danas je objavio kako je u posjedu audiosnimke koja je s prijavom o namještanju posla u HEP-Toplinarstvu došla na adresu saborskog Odbora za veterane jer su u HEP-u posao htjeli namjestiti nećaku predsjednika uprave Perice Jukića, a na štetu nezaposlenog hrvatskog branitelja Vedrana Ciglara koji prema zakonu kao branitelj ima prednost pri zapošljavanju. Tako u prijavi tvrdi Mario Marjanović, direktor Pogona posebne toplane, koji je snimio razgovor s Ivicom Martinekom, direktorom HEP-Toplinarstva (svojim nadređenim), a na snimci se jasno čuje kako Martinek govori da ta osoba mora biti zaposlena na radno mjesto električara u Pogonu posebne toplane jer je nećak predsjednika uprave Jukića.