Hrvatska
StoryEditor

Samo gradnja novih kapaciteta može donijeti bolje turističke rezultate

26. Srpanj 2013.

Rezultati govore da postojeći kapaciteti ostvaruju iste rezultate, što znači da jedino gradnja novih kapaciteta može donijeti bolje turističke rezultate, čemu treba dodati i nove događaje te turističke proizvode, rekao je jučer na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Kvarnera njen predsjednik, župan Zlatko Komadina.

Komadina je naveo da je cilj današnjeg i sličnih sastanaka da se u pripremu županijske razvojne strategije od 2014. do 2020. uključe sve ustanove i institucije koje je osnovala županija i s kojima surađuje. Podsjetio je da se u rujnu ove godine očekuje usvajanje novog županijskog prostornog plana u kojem je predviđeno više turističkih zona.

Direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić je članove vijeća izvijestila o izradi strateškog marketinškog plana i plana udruženog oglašavanja HTZ-a. Upravo za udruženo oglašavanje TZ Kvarnera, kako je istaknuto, izdvojeno je 5,5 milijuna kuna kako bi se promovirao Kvarner kao avionsku destinaciju.

Vijeće je među ostalim zaključilo da svatko tko sudjeluje u turističkoj ponudi mora doprinijeti kvaliteti. Ocijenjeno je da je nedopustivo da Rapska plovidba ne omogućava turistima plaćanje karata za trajekt kreditnim karticama ili da HZZO daje naputke turističkim ambulantama da ne primaju pacijente s europskom zdravstvenom iskaznicom, odnosno da bez obzira na iskaznicu, moraju naplatiti liječenje. Radi se, kako je zaključeno, o problemima koje treba riješiti na razini resornih ministarstava.

Na sjednici su predstavljene nova brošura Kvarner Gourmet & Food 2013/Gastro putovanje Kvarnerom i aplikacija za mobilne uređaje Kvarner Gourmet & Food 2013., s pregledom pedeset i pet ugostiteljskih objekata, koji su zadovoljili kriterije projekata Kvarner Gourmet i Kvarner Food.

Kvarner Gourmet restorani su oni s autentičnom kuhinjom, ravnotežom između tradicije i modernoga, utemeljenom na kvaliteti, a oznakom Kvarner Food označeni su ugostiteljski objekti ugodna domaćeg uređenja, često s etno ozračjem, u kojima se nude tradicionalna primorsko-goranska jela.

19. travanj 2024 13:29