Hrvatska
StoryEditor

SDP gubi većinu u vukovarskom gradskom vijeću

17. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Prema odluci članova Gradske organizacije SDP-a Vukovara, pet članova SDP-a izbačeno je iz stranke, a ostali su dobili opomene. Kao razlog izbacivanja navedeni su neposluh te aktivnosti u suprotnosti s interesima stranke.

Prema statutu stranke, prijedlog o izbacivanju ide na Predsjedništvo SDP-a koje donosi konačnu odluku. Među isključenim članovima su i tri gradska vijećnika tako da SDP gubi većinu u Gradskom vijeću, izjavio je vukovarski dogradonačelnik Željko Pinjuh.

Naime, osmero vukovarskih SDP-ovaca prijavilo je USKOK-u svoje šefove - gradonačelnika Željka Sabu, dogradonačelnika Željka Pinjuha te Sinišu Mudrog, tajnika stranke u Vukovaru. Troje od osmero pobunjenika gradski su vijećnici. Sabo i Pinjuh, navodno su, organizirajući ljetovanje Vukovaraca u Crikvenici i Velom Lošinju, naplaćivali nekoliko puta veće troškove od stvarnih, a razliku su podijelili. Tako su na ljetovanju djece navodno zaradili 96 tisuća kuna. Gradonačenik tvrdi kako je sav višak završavao u zajedničkom fondu. - Djeca su imala zajedničke sve instrumente kad su bila na ljetovanju na teret tog fonda. Jedno dijete ode na ljetovanje s 500 kuna, a druga nemaju. Voditelji djece novcem iz fonda djeci su svaku večer plaćali sladoled ili kolače - rekao je Sabo.

25. travanj 2024 18:30