Hrvatska
StoryEditor

SDP: Iz Bandića progovara strah

09. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Klub gradskih zastupnika SDP-a ‘bahatim, neodgovornim i iz osobnog interesa‘ nazvao je prijedlog aktualnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o kupnji novih 20 stanova za osobe sa 100-postotnim invaliditetom ‘kada ne zna što učiniti sa 600 i više praznih gradskih stanova i poslovnih prostora‘.

Bandić predlaže kupnju stanova iako sasvim dobro zna da Grad Zagreb ima na raspolaganju nekoliko stotina praznih stanova, od kojih je čak 50 u prizemlju koji se sigurno mogu adekvatno prilagoditi potrebama osoba s invaliditetom, u čije ime ih, navodno, želi kupiti, ističe u sinoćnjem priopćenju Klub gradskih zastupnika SDP-a. Posebno neukusnim drži taj pokušaj pretakanja gradskog novca u ruke javnosti nepoznatog poduzetnika, koji očajnički traži kupca za svoje neprodane stanove.

Klub gradskih zastupnika SDP-a smatra, da je Milanu Bandiću stalo do osoba s invaliditetom, sve ih je već mogao zbrinuti u postojećim stanovima, a zašto to nije učinio pitanje je za njegovu savjest.

- Samo nervoza ili potreba za vraćanjem dugova mogu objasniti i pokušaj gradonačelnika da nakon 12 godina upravljanja Zagrebom, na kraju mandata podmeće prijedlog o kupnji stanova pored toliko neprodanih i praznih - naglašava Klub gradskih zastupnika SDP-a koji ocjenjuje da iz gradonačelnika Bandića očigledno progovara nervoza i strah od skorih izbora jer je inače teško objasniti kako je zaboravio da ovlast predlaganja proračuna ima isključivo gradonačelnik, a preduvjet novog prireza je konsolidacija proračuna.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je rekao da ne odustaje od namjere da Grad Zagreb osigura 20 stanova za osobe sa 100-postotnim invaliditetom iako je zagrebačka Gradska skupština na prošloj sjednici odbila prijedlog poziva za iskazivanje interesa radi kupnje takvih stanova. Na skupštini je tada rečeno kako bi bilo najbolje da se stanovi za osobe sa 100-postotnim invaliditetom osiguraju u Sopnici-Jelkovcu gdje stanove ima Zagrebački holding. - Ondje nema stanova prilagođenih osobama s invaliditetom i potrebni su veliki radovi da bi se prilagodili propisanim uvjetima (iz Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom) - kazao je Bandić i izrazio čuđenje takvom skupštinskom odlukom.

23. travanj 2024 11:36