Hrvatska
StoryEditor

SDP krenuo u prikupljanje potpisa zastupnika za raspuštanje Sabora

09. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Klub SDP-a započeo je u četvrtak poslijepodne prikupljati potpise zastupnika za raspuštanje Hrvatskog sabora, a Ranko Ostojić objasnio je kako je cilj prikupiti potpise natpolovične većine u Saboru (76 zastupnika), kako bi se predsjednika Sabora prisililo da glasovanje o toj točki stavi na dnevni red.

- Klub zastupnika SDP-a započeo je sa skupljanjem glasova kako bi se poslao zahtjev za raspuštanjem Hrvatskog sabora. Smatramo da je ovo najbolje rješenje u ovom trenutku i predstavljamo sve zastupnike koji misle da je to jedini izlaz iz krize vlasti.

Na pitanje ima li SDP dovoljno zastupničkih potpisa za raspuštanje Sabora, Ostojić je tek odgovorio da u SDP-u neće licitirati, a bez 76 potpisa neće ni doći pred predsjednika Sabora Reinera.

Ranije se oglasio tajnik HDZ-a Ivan Domagoj Milošević ispred središnjice stranke i pojasnio konkretne poteze vladajućih, pogotovo nakon izjave  Tomislava Karamarka od srijede kako je spreman napustiti Vladu ukoliko će isto učiniti i Orešković i Petrov. Tada je rekao kako HDZ ide u preslagivanje Vlade i da ima za to dovoljno ruku.

Milošević: Presložit ćemo Vladu, Marić je jedan od onih koji bi mogao biti premijer.

Nakon toga javnosti se obratio i čelnik Mosta Božo Petrov te poručio HDZ-u da otkrije tih 76 zastupnika koji podržavaju preslagivanje Vlade ili predloži novog potpredsjednika. U suprotnom slijede izbori.

Božo Petrov: Ako HDZ ima 76 zastupnika neka ih pokaže

16. travanj 2024 23:52