Hrvatska
StoryEditor

Šeks: Karamarko bi trebao učiniti jedan odgovoran i domoljubni čin i za dobrobit Hrvatske izići iz Vlade

06. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Nakon što je ranije danas jedan od utemeljitelja HDZ-a, Vladimir Šeks kazao kako je izgubio svaku iluziju da bi moglo uspjeti preslagivanje parlamentarne većine, gostujući u RTL-u Danas ponovio je kako Tomislav Karamarko mora otići s mjesta prvog potpredsjednika Vlade da bi Hrvatska nastavila funkcionirati.

- U interesu Hrvatske, Vlade i HDZ-a Tomislav Karamarko trebao bi povući odlučan potez i povući se s mjesta potpredsjednika Vlade radi stabilizacije političke scene, istaknuo je Šeks.

Milošević: HDZ je uvijek donosio ispravne odluke, Hrvatska više nema vremena

Nedvosmisleno je pojasnio i zašto bi to trebao učiniti predsjednik HDZ-a.

- Ako se to ne dogodi, kriza će se i dalje rasplamsavati. Hrvatski sabor će 16. ili 17. lipnja, kao što je i najavljeno, izglasati nepovjerenje Tomislavu Karamarku. HDZ to teško može podnijeti. Kriza će se tada posebno užariti i sasvim je sigurno da će doći do prijevremenih parlamentarnih izbora. Prijevremeni izbori bi bili politička havarija za HDZ, na što ukazuju sve ankete i rejting stranke. SDP sada u trendu ima 30 posto, a HDZ 26 posto. Taj nepovoljni trend po HDZ će se nastaviti.

Na kraju je Vladimir Šeks zaključio kako će Vlada nastaviti funkcionirati jedino ako Karamarko izađe iz Vlade. A možda i Petrov.

Ulagači odbili euroobveznice – Iako loša vijest, ovo je prava reformska prilika

- To je jedini način da Hrvatska ne dođe u situaciju da joj zapadni kreditori ne okrenu leđa. Ovo je bilo oštro upozorenje iz Londona, gdje Hrvatska nije uspjela plasirati svoje obveznice jer je Vlada ocijenjena nestabilnom, a mainstream mediji u svijetu pišu kako je Vlada de facto pala. Karamarko bi trebao učiniti jedan odgovoran i domoljubni čin i za dobrobit Hrvatske izići iz Vlade", zaključio je Šeks gostijući u emisiji RTL Danas.

19. travanj 2024 01:52