Hrvatska
StoryEditor

Sindikat proziva Linića za ratnu retoriku

22. Svibanj 2013.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika priopćio je danas kako je ministar financija Slavko Linić u svojoj komunikaciji s Carinskim sindikatom Hrvatske, na najavu štrajka i blokade graničnih prijelaza, reagirao ratnom retorikom, slijedeći primjer premijera Zorana Milanovića.

- Sada nam je jasno da je ministar Linić zaista opasan čovjek, a bojimo se da u ovoj vlasti slično razmišlja i njezin predsjednik - kaže se u priopćenju.

Naime, dodaje se, i Liniću i Milanoviću zajedničko je to da na konzumiranje demokratskih i zakonskih prava građana reagiraju ratnom retorikom, bez obzira radilo se o pravu na štrajk ili pravu na drugačije mišljenje i građane ove zemlje po vlastitim kriterijima svrstavaju u svijet i polusvijet.

Ministar financija Slavko Linić rekao je danas, gostujući na Hrvatskom radiju, da neće dozvoliti blokadu granice u organizaciji sindikata carinskih službenika, a sindikalcima je poručio da u slučaju blokade mogu računati na njegovu oštru reakciju.

Na pitanje voditeljice emisije ‘A sada Vlada‘ je li prijetio čelniku sindikata carinika, potvrdio je kako mu je za sebe rekao da je ‘opasan čovjek‘.

- Da, ja sam opasan, samo je carinik trebao reći da sam ja rekao ‘u ratu sam opasna osoba‘ i to i ponavljam - rekao je Linić.

Dodao je kako najavu blokade granice i kolona do Beča i Muenchena smatra ratom te da je u tom ratu on ‘opasan čovjek‘.

Linić je također ustvrdio da je upozorio čelnika Carinskog sindikata Hrvatske Rina Štorića da u ratu ne stradaju generali nego ljudi.

- Zato sam ga upozorio - kaže Linić - da čuva ljude i da se ne igra s glavama ljudi jer nažalost mnogi će poginuti -

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika jučer je ustvrdio da je Linić nakon sastanka s predstavnicima Carinskog sindikata Hrvatske, zaprijetio predsjedniku tog sindikata Hrvatske Rinu Štoriću riječima: ‘Čuvaj me se. Ja sam opasan čovjek‘.

25. travanj 2024 19:19