Hrvatska
StoryEditor

Sindikati 5. lipnja kreću u koordinirani štrajk

28. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Predstavnici sindikata javnih i državnih službenika danas su najavili kako će nakon još jednog neuspješnog kruga pregovora s Vladom da se napusti politika rezanja plaća i mjera štednje od 5. lipnja stupiti u - koordinirani štrajk.

- Štrajk nije naša želja, ni naša volja. U to nas je gurnula naša Vlada s ministrom Mirandom Mrsićem - izjavio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Sindikati traže povratak svih umanjenih prava na razinu prije umanjenja u protekloj godini, bez obzira je li riječ o pravima koja su zajednička ili je u nekim slučajevima poslodavac nešto dublje zadirao u radnička prava. No povrat materijalnih prava ne traži se odmah, već sindikati Vladi ponovno nude sporazum o rokovima i načinu vraćanja.

Hoće li do dogovora doći, vidjet će se u petodnevnom postupku mirenja, a na koji će način sindikati organizirati štrajk, još nije poznato. Više informacija će dati, tvrde, početkom idućeg tjedna. Danas nisu htjeli govoriti o tome hoće li istovremeno stupiti u akcije, niti hoće li biti riječi o stupnjevanom štrajku.

19. travanj 2024 01:26