Hrvatska
StoryEditor

Sindikati, oporba, branitelji i Crkva protiv Vlade

26. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

Pet sindikalnih središnjica organizirat će 1. svibnja velik prosvjed na Trgu bana Jelačića kojemu će se, kako predviđaju, odazvati 15 do 20 tisuća njihovih članova. A s obzirom na potporu koju su dobili od Crkve te braniteljskih i građanskih udruga, očekuju da će ih biti i mnogo više.

Na pitanje strahuju li od dolaska političara, kažu kako im se može priključiti svatko tko se prepozna u njihovim zahtjevima. Od Vlade traže da hitno napusti politiku rezanja i štednje, potakne rast plaća i mirovina te domaću proizvodnju.

Prosvjednici će se okupiti na Trgu Francuske Republike odakle će povorka u 11 sati krenuti prema Trgu bana Jelačića, a sam prosvjedni skup počet će u podne i trajati između sat i 15 minuta i sat i pol. Nakon prosvjeda sindikati više ništa neće organizirati osim povratka sindikalnog članstva koje će doputovati u Zagreb, a predsjednici središnjica najavili su da će odšetati do Maksimira gdje proslavu 1. svibnja organizira Grad Zagreb.

Potpora stiže i od laburista, a u ime solidarnosti Dragutin Lesar zatražio je smanjivanje plaća državnih dužnosnika za 21 posto.

20. travanj 2024 02:01