Hrvatska
StoryEditor

Siniša Hajdaš Dončić novi ministar prometa

04. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Siniša Hajdaš Dončić, župan krapinsko-zagorski, Milanovićev je prijedlog za novog ministra pomorstva, prometa i infrastrukture. Objašnjenje povlačenja s te funkcije dosadašnjeg ministra Zlatka Komadine su zdravstveni problemi.

- Nakon jučerašnje konzultacije s liječnicima ministar Zlatko Komadina  obavijestio me je da zbog zdravstvenih razloga više ne može obavljati svoju dužnost - potvrdio je premijer Zoran Milanović. Rekao je kako će ministarstvo do izbora novog čelnog čovjeka voditi zamjenik Zdenko Antešić te da će Saboru na prvom sljedećem zasjedanju 18. travnja za Komadininog nasljednika predložiti krapinsko- zagorskog župana Sinišu Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić rođen je 1974. godine, a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu stekao je nakon diplome (1996.), 2002. titulu magistra ekonomskih znanosti. Karijeru je započeo kao asistent izvoza i uvoza u Regeneraciji, da bi se nakon magisterija zaposlio na mjestu pročelnika za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i komunalne djelatnosti u Krapinsko-zagorskoj županiji. Predavač je na Visokoj poslovnoj školi Libertas, a radio je i kao direktor Zagorske razvojne agencije. Govori engleski i slovenski te je član Hrvatskog društva ekonomista.

24. travanj 2024 23:14