Hrvatska
StoryEditor

Škrlec: Malo i srednje poduzetništvo trebalo bi biti pokretač našeg gospodarstva

13. Listopad 2014.

Simboličkim sađenjem oraha otvoren je novi ured hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu, člana ORaH-a, Davora Škrleca. Ovaj ured na zagrebačkom Jordanovcu, u Crnčićevoj ulici bit će prvenstveno namijenjen za informiranje građana o aktivnostima koji će se odvijati u parlamentu tijekom njegovog petogodišnjeg mandata.

Otvorenju je prisustvovala i predsjednica stranke Mirela Holy, a predstavljen je i novi tim sačinjen od asistenata i stažista koji su zaposleni  ovog lipnja. Kao njihovu glavnu odliku Škrlec je istaknuo poznavanje uporabe tehnologije. Tim će poslovati ‘iz oblaka‘, a što je termin koji opisuje najam ili posuđivanje online resursa umjesto kupnje ili instalacije u njihovom prostoru. Najveći broj tvrtki u zapadnom svijetu funkcionira baš na ovakav način.

- Informacije i znanje trebaju biti dostupne svima. Ali mora se znati i tko daje te informacije. To je glavna zadaća ovog ureda. Također, otvorit će se i naši info uredi u većim gradovima diljem zemlje - najavio je Škrlec.

Osim o važnosti informacija i funkcijama novo otvorenog ureda, orahov europski zastupnik je naglasio i kako smatra da bi srednje i malo poduzetništvo trebalo biti pokretač našeg gospodarstva. Mirela Holy samo se kratko nadovezala istaknuvši kako se raduje učenju o novim tehnologijama kroz rad u ovom uredu.

25. travanj 2024 08:37