Hrvatska
StoryEditor

Škrtić: Industrijska strategija bi mogla biti usvojena do kraja kvartala

12. Veljača 2014.

Pomoćnica ministra gospodarstva Sabina Škrtić izjavila je danas u Osijeku kako se nada da bi industrijska strategija RH 2014-2020, nakon javne rasprave i standardne zakonske procedure, mogla biti usvojena do kraja prvog kvartala ove godine.

Na prezentaciji prijedloga strategije u osječkoj Županijskoj komori, Škrtić je kazala kako se javnom raspravom želi doći do što boljih prijedloga i rješenja za pokretanje ukupnoga gospodarstva, a posebice prerađivačke industrije.

Istaknula je kako strategija predviđa niz mjera za poticanje razvoja prerađivačke industrije, koja je važna za svaku nacionalnu ekonomiju, jer, prema nekim pokazateljima, svako otvoreno radno u toj industriji za sobom povlači pet do šest radnih mjesta u pratećim djelatnostima.

Navela je kako strategija predlaže drugačiji pogleda na prerađivačku industriju, zbog stanja u kojem se našla, a strategija je detektirala i sektore koji u idućem razdoblju imaju najviše potencijala i šansi za rast, među kojima su industrija za proizvodnju namještaja, farmaceutska, elektro i metaloprerađivačka industriju te ICT industrija.

Smatramo važnim da tijekom javne rasprave zajedno stvorimo konačni prijedlog s kvalitetnim i primjenjivim mjerama, odnosno da dobijemo dokument koji neće biti mrtvo slovo na papiru nego će se moći stvarno i implementirati, poručila je Škrtić.

Zamoljena da komentira primjedbe predstavnika prehrambene industrije da ta industrija u strategiji nije primjereno zastupljena, Škrtić je u izjavi novinarima kazala kako je javna rasprava i započeta s ciljem davanja prijedloga i komentara te da je svaka konstruktivna kritika dobrodošla, ali bi trebala biti argumentirana.

19. svibanj 2024 04:05