Hrvatska
StoryEditor

Složni hrvatski političari: Izlaskom iz arbitraže spriječili smo malverzacije i prevare

27. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

[gallery columns="5" ids="227230,227231,227232,227233,227234,227235,227236"]

Nevjerojatno ali istinito, tek je problem arbitraže sa Slovenijom pokazao kako hrvatski političari (ipak) mogu sjesti za isti stol i - postići dogovor

Nakon sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem čelnici parlamentarnih stranaka jednoglasni su - izlaskom iz arbitraže o graničnom sporu sa Slovenijom Hrvatska štiti nacionalne interese i sprječava malverzacije i prevare! Vlada i oporba suglasili su se da Hrvatska izađe iz postupka arbitraže oko granice sa Slovenijom, nakon skandala slovenske strane koji je doveo u pitanje neovisnost i objektivnost postupka.

- Na ugrozu nacionalne sigurnosti i nacionalnih i državnih interesa svi reagiramo isto", rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon sastanka i dodao: - Naša briga je da izađemo iz arbitražnog ugovora i spriječimo tu malverzaciju, tu prevaru, istaknuo je vođa oporbe.

Bio je to prvi sastanak o važnim državnim pitanjima na kojem zajedno sudjeluju Milanović i Karamarko, premijer i čelni čovjek vodeće stranke vladajuće koalicije SDP-a te predsjednik najjače oporbene stranke HDZ-a.

- Dao Bog da je što manje problema koji ugrožavaju nacionalnu sigurnost i državne interese, ali zašto ne", odgovorio j eKaramarko na upit bi li takvi sastanci trebali biti češći.

Salapić: Štitimo hrvatske interese

Josip Salapić iz HDSSB-a zadovoljan je sastankom u Banskim dvorima na kojem su sudjelovali predsjednici klubova saborskih zastupnika.

- Štite se hrvatski nacionalni interesi. Svi smo na istom tragu, rekao je.

Nezavisni ljevičar Branko Vukšić istaknuo je kako mu se čini da su svi, oporba, vlast i vlada na istom tragu.

- Sabor će u srijedu raspraviti, dat će nalog vladi, vlada mora poštivati zaključke Sabora, kaže Vukšić.

Mediji javljaju kako je bivša premijerka Jadranka Kosor, koja je 2009. u ime Hrvatske potpisala Arbitražni sporazum, pojasnila da će u Saboru govoriti samo klubovi kako bi rasprava bila kratka, sadržajna i kako bi se izbjegla međustranačka prepucavanja.

- Dakle, izlazak iz sporazuma i trenutačna suspenzija i nadam se da će se to ostvariti. Sabor će obvezati Vladu i to je isti postupak kao što je prethodio potpisivanju sporazuma, rekla je Kosor.

24. travanj 2024 05:54